Artiklar

Nyheter

 

Åk med buss till International Permaculture Convergence i London i september 2015! - Boka nu!

ipc

Den 10-16e September 2015 är det dags för den stora internationella permakultursamlingen, IPC! Denna gång i Storbritannien.

Det är en fantastisk möjlighet att träffa och nätverka med permakulturpraktiserande från hela världen och ta del av workshops med många av de största namnen inom permakultur internationellt. Här kan du läsa mer om evenemanget https://ipcuk.events/Vi i norden vill så klart vara på plats, och nu håller vi på att arrangera med en gemensam resa till och från IPC.

Den gemensamma bussen rullar den 9e September kl. 08:00 från Köpenhamn, via Amsterdam, till London. Vi kommer tillbaka till Köpenhamn igen kl. 20:30 17e September. För att göra det enkelt för alla att åka tillsammans så kommer vi erbjuda gratis övernattning för så många som möjligt som vill med, från 8e till 9e September i Malmö och Köpenhamn (med omnejd). Allt som allt kostar resan tur och retur mindre än 2000kr, och med en bra mängdrabatt förhoppningsvis mycket mindre.

Med andra ord: Om vi är fler så kan vi säkert få det billigare. Om du vill åka med så anmäl intresse så snart som möjligt till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Anmälningar är preliminära och gäller gratis övernattning och ett billigare busspris. Bindande anmälan sker sedan i januari 2015.

Hoppas att vi ses där!

 

Hoppas att vi ses där!

 

Studieresa till Permaculture Convergence i England 2015?

Vi i Föreningen Permakultur i Sverige tycker att det skulle vara jätteroligt om någon skulle vilja anordna en studieresa till The International Permaculture Convergence i England den 12-14 september nästa år (permaculture.org.uk/IPCUK) Känner du dig manad att anordna detta så får du gärna höra av dig till oss i styrelsen via mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Klimatriksdag i juni

Det var tyst om klimatförändringar i 2010 års valrörelse. Det får inte hända igen! Därför ordnas i år en symbolisk Klimatriksdag, ett partipolitiskt och religiöst obundet initiativ. Syftet är att få samtliga partier att föra upp klimatfrågan på agendan till valet i höst.
 
Klimatriksdagen genomförs den 6-8 juni i Norrköping. Under denna helg möts aktivister, experter och "helt vanliga" människor för att ta fram kraftfulla, radikala men fullt genomförbara förslag att konfrontera politikerna med i valrörelsen. Vi kan inte vänta in saktfärdiga politiker, vi vill börja gå mot ett hållbart samhälle!
 
Vi i Permakulturföreningen i Sverige stöder Klimatriksdag 2014 och kommer att vara närvarande under riksdagen, kom med du också!
 
För mer information och anmälan se www.klimatriksdag2014.se Välkommen!

Nordisk Permakulturtidning på svenska!

tidsskrift 11 og jelva klar til fest 009 2Nu har den nordiska permakulturtidningen kommit ut
på svenska för första gången! Från och med i år, 2014 så är alla artiklar i tidningen översatta till svenska och tidningen innehåller artiklar och konkreta helhetslösningar på våra miljö- och klimatproblem. 

Om du är medlem i permakulturföreningen så får du två nummer av tidningen gratis per år!

Om du vill skriva en artikel i tidningen eller hjälpa till som översättare så kan du kontakta mirailleris @gmail.com

REALS - Resilienta och ekologiska tillvägagångssätt för hållbar livsstil

REALS

Permakultur i Sverige är ledande part i det internationella projektet REALS (Resilienta och ekologiska tillvägagångssätt för hållbar livsstil). Projektet syftar till att bygga nätverk och kunskap inom ramen för hållbar livsstil och stärkandet av resiliens inom Östersjöregionen. Projektet är ett samarbete mellan aktörer ifrån olika samhällssektorer och framför allt ifrån Sverige, Ryssland och Vitryssland, men har associerade partners även i Lettland, Litauen och Tyskland.
 
För mer information gå till projektets hemsida
 

Underkategorier