Vilka sitter i styrelsen

Idag (2017) är vi följande sju personer från olika delar av landet som sitter i Permakultur i Sveriges styrelse:

Hans Ryding
Är ledamot i styrelsen för Permakultur i Sverige och i Skåne. Driver ett eget permakulturdesign-företag och bor och arbetar främst längs med Skånska västkusten. Specialiserar sig på kombinationen av social design och växt- och odlingsdesign (med lite avstickare inom energi-, värmesystem och organisationsdesign.), och lär bl.a. ut kruser i att designa och skapa gemensama platser och odlingar med hjälp av permakultur. Gick PDC för Esbjörn Wandt vid Glokala folkhögskolan i Malmö, och håller på att diplomera sig via det Engelska diplomerings-systemet.

Kicki Bobacka
Kicki Bobacka, kassör sedan 2006 med upphåll 2014. Gillar organisering, register och liknande. Har familjeföretaget Kickis Trädgård i Lund med praktisk verksamhet i trädgården i stan och i lanthandeln ‘mitt i byn’ i Verum. Arrangerar den årliga Skördefesten i Stadsparken för Lunds kommun och är t o m 2016 engagerad i Östersjöprojekten REALS, Permakulturs projekt, och Fooddiversity, Sambruket i Sösdagabygdens projekt.

Chris Druid
Har suttit i styrelsen sedan slutet av 90-talet som sekreterare. Gick en veckas kurs med David Holmgren på Biskops Arnö folkhögskola 1994, har därefter ett par PDC, senast med  Richard Perkins. Har organiserat permakulturs monter på trädgårdsmässan i Älvsjö, Stockholm, sedan 2011. Är Stadsodlare med kolonilott. Menar att permakultur är ett sätt att tänka och agera för en bättre värld. Bor i Vaxholm.

Margaretha Stuguland
Sedan 2009 skapar vi av vår villa i Huddinge en visningsträdgård för Permakultur, startat ett kollektivt boende i huset och har nördat in på Skogsträdgårdar de senaste åren. Har anlagt 9 stycken, bland annat en gerillaodlad Skogsträdgård bredvid huset på allmänningen. Jag driver ett antal stadsodlingsprojekt i centrala Stockholm, bland annat odlas det på en sommarkurs på Stockholms Universitet. I skrivande stund är jag Diplomand för att bli permakulturlärare. Driver eget företag genom vilket jag och min man håller föreläsningar om odling och trädgårdsdesign, sprider genom det även plantor till ätbara perenner.

Hanna Olovson
Invald i styrelsen 2016. Bor i Göteborg och arbetar där som trädgårdsmästare. Är involverad i många projekt som rör stadsodling, omställning och permakultur. Gick PDC-kursen på Kuba 2013 och har därefter involverats mer och mer i olika projekt. Håller i introduktionskurser i Göteborg och även kurser i odling och botanik m.m. Intresset för växter är stort, främst ätbara och framöver finns planer på att bygga upp en skogsträdgård utanför Göteborg.

Rikard Wingård

Jeff Ranara